Vragen-Antwoorden

Onderstaand tref je de meest voorkomende vragen en antwoorden

Aankomst

Eenmaal aangekomen bij de vakantiewoning heeft de beheerder alles reeds in orde gemaakt voor de start van een aangenaam verblijf. Elektriciteit en koelkast staan ingeschakeld. Om de woning voor het eerst te kunnen betreden neem je de sleutels uit de sleutelkluis die buiten aan de muur is bevestigd. Het kluisje is voorzien van een unieke cijfercode die je van ons krijgt een dag voor je aankomst.

Elektriciteit

In Spanje werkt het elektriciteit netwerk iets anders dan in Nederland. Er kan zonder vooraankondiging stroomuitval plaatsvinden. Als het al gebeurt is het meestal van korte duur. Bij gebruik van veel stroompunten ineens kan er sprake zijn van piekspanning. De stroomzekeringen zullen dan het systeem offline zetten. Schakel niet teveel stroompunten tegelijk in zoals wasmachine, airco en kookplaten. In het kastje direct bij de entree links aan de muur kun je als de stroom uitvalt de schakelaars weer op aan zetten.

Airconditioning en verbruik

In de zomer verkoelend en tijdens de koudere maanden verwarmend. Echter een airco is een energie slurper. Verlaat je de woning om bijvoorbeeld naar het strand te gaan, de kroeg of andere leuke dingen? Schakel de airconditioning  dan uit. Indien je stroomverbruik hoger uitvalt dan het gemiddelde dan kunnen er achteraf  kosten achteraf in rekening worden gebracht.

De airco bedien je met de aanwezige afstandsbediening.

Inventarislijst

De woning is ruim voorzien van alle gemakken voor een optimaal verblijf. Er is o.a. een smart TV met internet, koffiezetapparaat, waterkoker etc.  Ook is er een ruim assortiment aan glaswerk en servies. Iets gebroken? Geen probleem en kan gebeuren. Wel fijn als jet het achteraf even aan ons meld zodat de beheerder het ontbrekende kan bijvullen.

LAAT SLEUTEL NIET IN DE DEUR ZITTEN!!

Als je de woning verlaat, laat dan NOOIT de sleutel aan de binnenkant in het slot zitten als je de deur achter je dicht trekt en er niemand meer aanwezig is.
Mocht dit je overkomen dan kun je vanaf de buitenkant het slot niet meer openen. Er dient dat een Slotemaker te worden ingeschakeld. Afgezien van de kosten die je moet maken is het nog maar de vraag of er een slotenmaker beschikbaar is. Een geruststelling om te melden "het is tot op heden nog nooit voorgekomen"

Zwembad

Direct links om de hoek is het zwembad. Dit is een gemeenschappelijk zwembad die wekelijks wordt onderhouden op de kwaliteit van het water. In de berging bij het zwembad kun je ligbedden vinden. De sleutel van het toegangshek tref je aan in de woning.

Dakterras

Boven de woning tref je een riant zonne-dakterras aan. In de berging liggen ligbedden en matrassen. Ook zie je gelijk een tafel, parasol en stoeltjes. Er hangt een waterslang die kunt gebruiken om alles even voor (1e) gebruik af te spuiten. Het kan ook in de warme maanden best wel eens flink waaien. Berg bij het verlaten van het dakterras de parasol dan op.

Muggen en meer...

Om te voorkomen dat er ongenode gasten binnenkomen zoals muggen en vliegen zijn er horren geplaatst voor alle ramen. Als je de ramen openzet doe dat dan daar waar de horren zijn geplaatst.
MIEREN
In Spanje kun je mieren aantreffen die met het blote oog bijna niet zijn te traceren. Als iets van zoetigheid op het aanrecht of de vloer achterlaat dan komen deze miertjes er direct op af. Je kunt ze makkelijk verwijderen maar beter is voorkomen.

TV en WIFI

Er is een smart tv aanwezig alsmede wifi internet. De tv werkt met een z.g. Amazon Hub. Standaard kun je via een app alle radiostations vinden alsmede ook Nederlandse publieke tv zenders via BVN.nl tv , youtube en meer. Heb je een eigen Netflix account of bijvoorbeeld Canaal Digitaal dan kun je kijken via je eigen account. Een uitgebreide gebruiksaanwijzing kun je vinden naast het tv toestel.
WIFI
Er is een wifi aanwezig. De tv is reeds geactiveerd maar wil je inloggen t.b.v. te telefoon, ipad of laptop? Het wachtwoord is: 48575443A48DF49F

Stel je vraag